Animaties en website voor laaggeletterden

Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken is tweederde van deze mensen van Nederlandse afkomst. De bibliotheek Wageningen wil daaraan iets doen en vroeg Gloedinnovate daarbij om hulp.

De bibliotheek is in beweging. Ze ontwikkelde zich de afgelopen decennia van ‘uitleenbureau voor boek en plaat’ tot een organisatie die ook nog eens midden in de offline en online wereld staat. Adviseur Rijk Willemse hielp de Bibliotheek Wageningen met de verrassende inzichten van een buitenstaander. Rijk: 'Elke vestiging legt daarbij eigen accenten. Als thuisbasis voor de vrijwilligerscentrale, de wijkwinkel of de sociale teams. Als podium voor lezingen, optredens en exposities. Als expertisecentrum voor educatie, onderwijs en cursussen. Om maar eens enkele nieuwe rollen van Bibliotheek 2.0 te noemen.'

Gloedinnovate maakte in samenwerking met Rijk Willemse, én met inbreng van de Stichting ABC, een website en zes animatiefilmpjes gericht op laaggeletterden en hun omgeving. Het bleek bijzondere opdracht omdat wij afleerden door de bril van onze geletterdheid te kijken.

Ook beter communiceren met laaggeletterden?

Aartjan Mandersloot en Rijk Willemse gaan daarover graag in gesprek. Bel of mail ons gerust.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Rijk Willemse - adviseur | tekstschrijver | trainer